„Putuj po Srbiji, ispričaj svoju priču“ – Snežana Trtica Graovac

Idemo dalje kroz Srbiju u novu godinu

Nova Godina Srbija
Sadržaj
Kada dođemo do kraja godine, nekako uvek imamo utisak da je proletela. Za ovu, dvadesetu, složićete se, slobodno možemo reći da je projurila. Maske, distance, tenzija. Pa opuštanje, olakšanje. I taman kada smo pomislili da je dobro, eto novog pika. Nikada toliko nismo poželeli povratak na staro, zar ne? Nova godina nam je potrebna više nego ikada.

Stara na kraju

Varljive emocije i neslavne brojke obeležile su nam sva dešavanja. Od rođendana, venčanja, letovanja, početka škole, a kako stvari stoje, biće još beležaka. Evo, dok ovo pišem, situacija u regionu nije bas dobra, u periodu smo slava i praznika, a poznavajući naš karakter…

Ma, samo da stignemo do Nove godine, da ovu staru polako ispratimo i zaboravimo. Pitate se kako i odakle to učiniti. Sa onog mesta gde se osećate sigurno. Sa mesta gde su ljudi koje volite, gde ste vi svoji i opušteni. Možda je to na Fruškoj gori u nekoj vikendici koju ste odavno zaboravili. Ili možda kod bake i dede u Kušićima. Kod rođaka na jugu Srbije ili u Novom Sadu na nekoj terasi s pogledom na park. A možda vas baš očara i onaj tepih pod jelkom u vašoj dnevnoj sobi koji ste prilično platili. Sada je vreme da vam se oduži. Situacija nije bajna, ali je takva kakva jeste i nama jedino ostaje da je prihvatimo i dobro se organizujemo. Za život, za osmeh, za ljubav i zdrav razum. Jer, znate, ukoliko mi to ne uradimo sami, niko neće uraditi za nas.

Možda ovo i nije bila neka godina, ali je svakako bila drugačija. Godina koja nas je naučila da život može da se okrene u trenutku, da stane, ali samo nakratko. Godina u kojoj smo shvatili da sloboda nema cenu. Godina u kojoj smo godišnji proveli u Srbiji i saznali koliko lepih predela imamo, koliko je mesta koje nikada nismo videli a za neka ni čuli, koliko smo svuda bili, samo ne kod kuće.

Godina za nama naučila nas je koliko smo sposobni da se menjamo, prilagođavamo, da cenimo ono što imamo i da se borimo za ono što nemamo.

Nova godina na pomolu

I ovog decembra Srbija će biti okićena. Neko od nas će videti samo ružičaste sijalice. Nekom će pažnju privući brz ritam smene boja, a neko će mir pronaći u laganoj noti svetlih i tamnih nijansi. Svako od nas bira ono što mu je blisko ili ono što želi.

Nova Godina, Novi Sad

A mi vama želimo da se nađete, da postojite, da osvestite šta imate, ali i šta želite. Želimo vam da zatvorite vrata za svim teškim stvarima, ljudima i događajima i otvorite nova za sve lepe stvari koje zaslužujete i koje vas čekaju. Želimo vam da se ne bojite, nego da živite. Želimo vam puno lepih putovanja ka svim destinacijama koje ste propustili ove godine, ali vam isto toliko želimo da dobar deo slobodnih dana provedete tamo gde i pripadate, u Srbiji.

Čuvajte sebe i sve oko vas. Srećna vam Nova godina i novi, verujemo, lepši početak. Kofer, razume se, neka bude spreman. Nikada se ne zna kada može da zatreba.
Idemo dalje! Živeli!

Sigurno će ti se svideti:

Najnovije:

Podeli članak:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Putuj po Srbiji:

Autor: