„Putuj po Srbiji, ispričaj svoju priču“ – Snežana Trtica Graovac

Vrdnik, mesto dobrog izbora i energije

Vrdnik kula

Vrdnik, mesto dobrog izbora i energije

Sadržaj
Kada se malo umorimo od sumornog vremena, lapavice i hladnoće, dobro je otići u mesto gde ćemo se sigurno ugrejati, jer tamo vladaju zakoni vina, tambure i ljubavi. U Vrdnik. Na južnim padinama Fruške gore nalazio se poznati srednjovekovni grad o kome svedoče ostaci kule koju su Ugari podigli ne bi li se odbranili od Turaka. U to vreme bio je centar Sremske županije. Prodorom Turaka mesto gubi svaki značaj i dobija status sela sve do XIX veka kada postaje rudarski centar mrkog uglja. Od tada kreće razvoj ovog naselja u svakom pogledu. Status rudarske varoši nosi sve do sedamdesetih godina XX veka, kada se rudnik zatvara. Iako je postojala bojazan od ponovne stagnacije, zahvaljujući pronalasku termomineralnih izvora varošica je postala lečilište. Danas je to poznati banjsko – turistički centar Vrdnik. Ne brinite, Vrdnik nije mesto u kome živi teška komercijala. To je malo sremsko lečilište koje pored blagodeti mineralne vode, čija je temperatura 32,8 stepeni Celzijusa, prevashodno može da vam pruži mir, odmor i povrat energije u ovim zimskim danima. Ukoliko vam vremenske prilike dozvole, a budite sigurni da hoće jer Fruška gora štiti Vrdnik od hladnih severnih vetrova pa je on mesto sa najviše sunčanih sati godišnje. Boravak iskoristite za šetnju kroz prirodu stazama zdravlja. Jedna od njih je i do poznate Vrdničke kule. A kada se umorite od šetnje, pronađite mir u manastiru Ravanica. Sa druge strane, ako ste baš uleteli u kišovito i vlažno vreme, ne brinite. U Vrdniku možete uživati u nekom od brojnih zatvorenih bazena, wellness usluga i relaks masaža, kao i obilju dodatnih aktivnosti. Rečju, odmor i dobro raspoloženje su vam zagarantovani.
drvena crkva Svetog Đorđa u Vrdniku

Znate li da je Vrdnik odlično mesto da ga posetite baš sada ? Zašto? Zato što ćete u mesecu ljubavi i vina imati priliku da uživate u nekim od najpoznatijih fruškogorskih vinskih sorti, zato što uz vino uvek idu dobar zalogaj i još bolji tamburaši, kao i zato što su vino i tamburaši uvek uvertira za ljubav. A iz ljubavi smo nastali i njoj svi težimo. Pa olakšajte sebi, idite u taj deo Srema.

Vrdnik je danas mesto koje može zadovoljiti i najzahtevnije goste. Pored prirode, čistog vazduha, duhovnosti, vina, tambura i ljubavi, Vrdnik ima široku ponudu smeštajnih kapaciteta. Od privatnog smeštaja u lepo uređenim domaćinstvima, preko etno-bungalova, banjskog lečilišta do luksuznog hotelskog smeštaja nudi usluge na kojim bi mu pozavideli i poznati svetski centri. Zaista, ne preterujemo.

Ovo je mesto za sve kategorije turista: od penzionera, preko porodica sa decom, mladih avanturista željnih adrenalina, zaljubljenih parova, do poslovnih ljudi i stručnih okupljanja.

Bez obzira na to da li tamo idete po mir, ljubav, odmor, zdravlje ili poslovno druženje, nećete se pokajati. Vrdnik može da vam pruži sve to i omogući da se kući vratite srećni, zadovoljni i spremni za nove izazove.

A znate šta je sigurno? Vratićete se u Vrdnik. Ne jednom, nego svake sezone. Sigurni smo u to, jer to je mesto dobre energije.

Sigurno će ti se svideti:

Najnovije:

Podeli članak:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Putuj po Srbiji:

Autor: