„Putuj po Srbiji, ispričaj svoju priču“ – Snežana Trtica Graovac

I zeka i roštilj

I zeka i roštilj

I zeka i roštilj

Sadržaj

Ove godine praznici su nam se poklopili. Nekom se sviđa, dok drugima raspored slobodnih dana nije baš ispunio očekivanja. Ukoliko ste srećnik koji ne radi vikendom, eto vama tri dana u nizu. E, pošto smo spojili, rasporedili i organizovali slobodne dane, idemo dalje.

Druga nedoumica korisnika slobodnih dana jeste : kako provesti Uskrs u krugu porodice, a opet sa druge strane ispoštovati i uranak i roštilj.

Evo šta treba da uradite. Odakle god da krenete neka vam srce Srbije bude cilj. Tačnije Aleksandrovačka župa. Za one još preciznije, locirajte se 3km od Aleksandrovca.

Etno selo Latkovac

Etno selo nalazi se na temeljima starim preko dve stotine godina. Nekada je ovo bio zaseok porodice Knežević, dok je danas poznati turistički eko-etno centar. Sanja Knežević, vlasnica ovog kompleksa, je drugo ime za ljubav prema tradiciji, prirodi i kulturi. Otuda i Latkovac prerasta u Slatkovac.

Latkovac Kućica

5 razloga zašto da praznike spojite baš ovde

1. Maj – povratak prirodi, bez gužve

U podnožju Kopaonika, Željina i Goča, u dolini Župe Aleksandrovačke , Latkovac je mesto koje morate posetiti. Ovo je jedinstvena prilika da praznik rada provedete u netaknutoj prirodi, uživate u šetnji, nesvakidašnjoj tišini i svežem i čistom vazduhu. A roštilj?  Nećete oskudevati.
dvorište sa zelenom travom i maslačcima, dve starinske kuće

2. Love is in the air

Malo je reći, ali Latkovac je savršeno mesto za porodično uživanje u uskršnjim praznicima. Ljubav prema tradiciji, običajima ovde živi tokom čitave godine. Treba reći, pravi je ugođaj biti gost, a istovremeno i domaćin u Latkovcu za vreme velikih duhovnih praznika. Jednostavnost, spontanost, ljubav prema sebi i drugima učiniće da se osećate kao kod kuće.
cvećeu prvom planu u zelenom dvorištu

3. Srpski sto

U duhu praznika, Latkovac svojim gostima nudi zdravu hranu, pripremljenu po tradicionalnim receptima. Svi specijaliteti služe se u etno restoranu, koji  je pre dve stotine godina imao je potpuno drugu namenu. U njemu je bio smešten zatvor. Danas iz Latkovca kao autentičan suvenir možete poneti domaći ajvar, pekmez, slatko. Drugim rečima, ljubav prema hrani  je ljubav koju možete poneti sa sobom.
Latkovac Uskršnji Ručak

4. Kulturno – umetnička pozornica

U okviru stoletnog dvorišta, Latkovac svojim gostima u lepšim danima tokom godine otvara letnju pozornicu. Na daskama koje život znače smenjuju se različiti umetnici – pisci, glumci, ansambli, koji svojim učešćem zatvaraju krug duhovnosti ovog mesta. Ukoliko više volite sami da zaokružite priču ljubavi ka kulturi i duhovnosti uživajte u seoskoj biblioteci sa 3000 knjiga.
Latkovac Violina

5. Ako imate dan više

Za sve one srećnike, koji imaju 5 slobodnih dana u nizu, Latkovac nudi mogućnost smeštaja u par restauriranih gostinjskih kuća. Najstarija od njih, nekadašnja sudnica, stara je preko dve stotine godina. Svaka soba nosi pečat duha, tradicije i etno stila. Za sve one koji žive od savremenih pomagala, na raspolaganju su internet i sat tv.
Latkovac Soba
Latkovac pogled sa prozora

Sigurno će ti se svideti:

Najnovije:

Podeli članak:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Putuj po Srbiji:

Autor: