„Putuj po Srbiji, ispričaj svoju priču“ – Snežana Trtica Graovac

Evo šta noć muzeja može da uradi za vas

Noć muzeja
Jeste li i vi u onoj grupi ljudi koji  baš i ne preferiraju broj 13? Niste? Jeste? A, ako baš taj broj odluči da bude u petak? E, tu baš niste ravna linija! Kako god, ali jedan petak 13. je za vama i eto vas, čitate ovaj tekst. Neko će verovatno pomisliti “Tačno mi ovo čitanje dođe kao repriza pomenutog petka!” Nasmejali ste se? Eto vidite da  i petak i 13. mogu biti zanimljivi. Iz poštovanja prema broju 13, nastojaću da vam dokažem da  može da bude zabavan. Iz Pariza I  sedišta Evropske Noći muzeja doneta je odluka da u subotu 21-og maja ove godine, bude održana 13-ta Noć muzeja. Ako je verovati statistici :), Srbija je treća po redu u Evropi po broju gradova i lokacija koje otvaraju svoja zdanja. Vrata će biti otvorena od 17h do 01h. Pa da vidimo delić svega toga.

Koje su boje vaše emocije

U Rimskom bunaru na Kalemegdanskoj tvrđavi, uz pomoć svetlosne konstrukcije Jelene Nikolić doživećete čudo. Tačnije, svetlost registruje vaše prisustvo, pokrete, dodir i reflektuje određenu boju vašeg trenutnog emotivnog stanja. Zanimljivo. Vredi učestvovati.
Emocije i boje

Sa Šekspirom u kupovinu

Ukoliko svoju kupovinu ne obavite do pomenute subote, a zadesite se u Beogradu ili ste stanovnik prestonice, obavite to u supermarketu IDEA LONDON. Duh britanske prestonice svakoga dana očekuje vas u svakom rafu. Te subote, pomoć u kupovini, na komičan način, pružiće vam Šekspir i likovi iz njegovih dela. A  možda dobijete i neki popust! Umesto tragikomedije, ponudite svom novcaniku komediju.
London

Putovanje Srbijom, ali virtuelno

Turistička Organizacija Srbije, pokušaće na zanimljiv način, da vam prikaže prirodne i kulturno-umetničke vrednosti naše zemlje. A kasnije čeka vas I kviz! Pretvorite virtuelno u stvarno I osvojite nagrade.

Kako to radi Turistička Organizacija Srbije

Gde se proizvodilo piće „subotnje“ večeri

Po prvi put u Noći muzeja, biće otvoren deo nekadašnje pivare Đorđa Vajfera. Ukoliko se odlučite da posetite ovaj muzej pivarstva, biće vam omogućen ulaz u autentičan ambijent iz XVIII veka osvetljen bakljama. I šta još? Dođite do Pančeva i saznajte sami.

Vajfert Pivara

Upoznajte razne ijume

Zahvaljujući udruženju Aquarialife iz Beograda, imate mogućnost da posetite javni akvarijum i tropikarijum. U kompleksu akvarijuma, terarijuma, vivarijuma žive pirana iz Amazona, riba Anđeo iz Crvenog mora, vodene kornjače… Već vam je zanimljivo? Zamislite kako je na lokaciji. Dođite, upoznajte, fotografišite.
Aquarialife

Danas ga šaljemo u penziju, a kada smo ga stvorili

U Međuopštinskom istorijskom arhivu, šapčani če vam ispričati priču o pečatu. Prvi pečati u Srbiji koristili su se  u doba Nemanjića. Kako su izgledali, koji lik su nosili I gde su se upotrebljavali tokom XIX I XX veka saznaćete ako se odlučite da posetite Arhiv u Šapcu.

Šta je scopaeologia?

Em što vam je nepoznato, em što nemate ni ideju šta bi moglo biti, još veće iznenađenje je što niste ni znali da postoji nauka o tome. Scopaeologia je nauka o metlama. Da, baš tim. Metlama kojim čistite ili ste bar nekada saradjivali sa njom. U spomen kući Than u Bečeju, nalazi se zbirka metli iz celog sveta. Ova zbirka je lično vlasništvo porodice Berenji. Bićete iznenađeni koliko funkcija ima njeno veličanstvo metla. Dođite, čujte, učestvujte. Zabava je zagarantovana.
Spomen Kuća Than

Hleba i igara

U srpskoj Atini, u okviru Francuskog Instituta biće organizovan niz edukativno-kreativnih radionica, izrada fotomontaža, prisećanje nekadašnjih dečijih igara, pre ere kompjutera. Zabava na francusko-srpski način. Budite deo cele priče.
Francuski institut

A, kada odlučite da napravite pauzu u pohodu na umetnost i kulturu, svratite do Riblje pijace na takozvani Urbanluk. Na uređenom platou čeka vas obilje lepih domaćih zalogaja I lokalne kapljice, a sve to uz vojvođansku muzičku zavesu.

Nadam se da ste odlučili gde ćete provesti subotu veče.

Kakav je ukus torte Kraljice Natalije! Kako je vatra uticala na veličinu mozga? Gde je najstariji rudnik uglja u Srbiji? Rok scena u Srbiji- nekad I sad?….

Ove i ostale zanimljive izložbe i programe u celoj Srbiji možete videti ovde

Da li ste vi bili predhodnih godina? Kakvi su Vam utisci?

Sigurno će ti se svideti:

Najnovije:

Podeli članak:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Putuj po Srbiji:

Autor: