„Putuj po Srbiji, ispričaj svoju priču“ – Snežana Trtica Graovac

Sa Putinom u Svetozarevo

Dvorska Bašta Jagodina

Sa Putinom u Svetozarevo

Sadržaj

Navigacija Vam neće biti od pomoći

Deca rođena u XXI veku, imaće velikim problem da lociraju Svetozarevo na mapi. Zašto? Svetozarevo, pod tim imenom više ne postoji. Devedesetih godina prošlog veka prekršteno je u staro/novo ime Jagodina. Sada je već lakše :). Putovanje može da počne.

Iz fruktoznog naziva u prijatno iznenađenje

Iz ličnog iskustva, gotovo sam sigurna da ko jednom dođe u Jagodinu, doći će ponovo. Jagodina je grad koji pleni svojom lepotom, različitošću I originalnošću. Uverite se sami. Svratite do Jagodine.
Trg Jagodina

Srpski Madam Tiso

U Evropi se nalazi šest muzeja voštanih figura. Jedan od njih smešten je u Jagodini. U ovom muzeju imaćete priliku da vidite poznate ličnosti iz stare I nove srpske istorije, od Filipa Višnjića, preko Slobe, Đinđića, Vuka Bojovića do Novaka Đokovića. Ovih dana, redove srpske istorije ispisuje I gospodin Vladimir Putin. Iskoristite priliku I fotografišite se sa vrlo vernim replikama poznatih ličnosti.
Muzej voštanih figura Jagodina

Jovanča

Jedan od najpoznatijih stanovnika Jagodine je žirafa Jovanča. Žirafa je jedan od   mnogobrojnih stanovnika gradskog ZOO vrta. Veliki broj životinja, skladno uredjeni  park čine jednu od najposećenijih turističkih atrakcija Jagodine. Idealna lokacija za porodični izlet.

Letnja oaza

U najlepšem delu grada, u okviru sportsko-turističkog kompleksa “ Đurđevo brdo”, ušuškao se akva park. Kompleks obuhvata bazene, sportske terene, ugostiteljske objekte, zabavne sadržaje za decu I odrasle. U vrelim letnjim danima, ovaj kompleks je prava mala simulacija letovališta. Jagodina kao idealan predlog za letovanje u Srbiji.
Akva Park Jagodina

A za osmeh zlatni ćuran

Sa prvim danima proleća Jagodina je puna smeha I kome(n)dije. Još od sedamdesetih godina prošloga veka, u ovom gradu nadmeću se pozorišta iz cele Srbije čija predstava će biti smešnija. Plejada srpskih glumaca, specifičan smisao za humor, atmosfera pozitivne energije, pravi su motiv za posetu ovom gradu. Dozvolite sebi osmeh. Svratite na “ Dane komedije “. Čkalja Jagodinac

Sigurno će ti se svideti:

Najnovije:

Podeli članak:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Putuj po Srbiji:

Autor: